İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Oyakkent İlkokulu

2020 yılı ETwinning Ödüllerini Aldık

2020 yılında e twinning portalında  öğretmenlerimiz Hatice UMUÇ ve Erkan ELMAS'ın yürütmüş olduğu WE MIND THE NATURE ve LETS INTRODUCE OUR CULTURES adlı projelerden ulusal ve avrupa kalite etiketi ödüllerini kazandık.

09-07-202109-07-202109-07-202109-07-202109-07-2021

LET'S INTRODUCE OUR CULTURES

Kültür, toplumda kuşaktan kuşağa aktarılan gelenek, görenek, inanç, düşünce ve sanatın birleşimidir. Kültürel öğelerimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak görevimizdir. Bir ülkenin kültürü, ulusal birlik ve beraberliğin gelişmesinde önemli bir rol oynar.

Kültürleri tanıtmak, kültürlerarası işbirliği, sevgi ve barış köprüsünden oluşur. Kültürler paylaşıldıkça zenginleşir ve kültürler tanıtılarak tarihi miras daha iyi korunur.

Projemiz ile öğrencilerin araştırma ve analiz yetkinliklerini kullanarak kendi ülkelerini, kültürlerini, yemeklerini, yöresel kıyafetlerini, oyunlarını, şarkılarını tanıtacakları kültürlerarası bir köprü oluşturduk ve öğrencilerimizi bu yönde gelişmelerini sağladık.

WE MIND THE NATURE

Son araştırmalara göre nüfus artışı ve kentleşme, nüfusu doğal afetlere karşı savunmasız hale getirdiği için insan faaliyetleri, depremler, fırtınalar, sel, yer kaymaları ve siklonların gelecekteki afetleri etkilemesi mümkündür.

Bilimsel araştırmalar, afet ve risk eğitiminin ulusal ilk ve orta öğretim müfredatındaki bazı derslerin bir parçası olması gerektiğini vurgulamaktadır.

Projemiz bilim, yenilikçi disiplinler arası ve öğrenme becerileri, dil becerisi, okuryazarlık, fen ve matematik yeterliliği, dijital yeterlilik, girişimcilik ve yaratıcılık becerilerine olan ilgiyi artırmayı amaçladı.

Yayın: 09.07.2021 - Güncelleme: 09.07.2021 14:53 - Görüntülenme: 201