İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Oyakkent İlkokulu

Şbt

13 Şubat 2024 Güvenli İnternet Günü için Çocuklarımızda hem teknoloji bağımlılığının önüne geçmek hem de interneti daha güvenli kullanmaları için nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilinç oluşturmak için etkinlik düzenledik.

Şbt

Okulumuz yürüttüğü e-Güvenlik uygulamaları ile Avrupa Okul Ağı olan European Schoolnet'in değerlendirme kriterleri doğrultusunda, güvenli internet kullanımında farkındalık oluşturan eSafety "Elektronik Güvenlik" etiketi aldı. Okulumuz eSafety Label sisteminde Ağustos 2025'ekadar geçerli "Bronz Etiket" ile ödüllendirildi.

Şbt

Teknoloji bağımlılıkları konusunda ailenin temel faktör olduğunu ortaya koyan çok sayıda araştırma bulunmaktadır. Ailenin yanı sıra öğrencilerin geleceğine yön veren, günlük yaşamlarının önemli bir parçası olan okulların da teknoloji bağımlılığı konusunda öğrenciler üzerinde etkisi olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

Okulumuz eTwinning Komisyonu tarafından veli ve öğrencilerimize yönelik hazırlanan "Bilinçli Teknoloji Kullanımı Öğrenci Rehberi" ve "e Güvenlik Veli Broşürü" ile sınıflarda ve veli toplantılarında teknoloji kullanımı konusunda bilgiler verildi.

Şbt

Oyakkent İlkokulu, e-güvenlik çalışmaları ile internet, akıllı tahta, bilgisayar, diz üstü bilgisayar ve cep telefonlarını kullanırken; öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin korunmasını, internet ve teknoloji konusunda olası riskleri yönetme ve strateji geliştirme yöntemlerinin öğrenilmesi konusunda bilinçlendirilmesini ve çevrimiçi güvenlik endişelerine yanıt verirken açıkça kullanılacak prosedürleri tanımlamayı amaçlamaktadır.